Importanța fructelor în alimentație

  Fructele sunt cunoscute ca alimente care ne protejează de boli în mai multe moduri:

  • cresc pofta de mâncare prin suculența lor, aspectul atrăgător, savoarea și aroma stimulând apetitul
  • sunt bogate în fibre și sărace în calorii. Conțin o mare cantitate de apă, fiind considerate purificatori ai sângelui
  • constituie una dintre cele mai bune surse de vitamine și minerale
  • sunt îndulcitori naturali pentru deserturile sănătoase (stafidele,curmalele)
  • regleaza digestia, intervin în eliminarea bolului fecal. Datorită fibrelor și acizilor pe care îi conțin, fructele produc un efect laxativ
  • au valoare energetică și ne ajută la menținerea greutății corporale prin conținutul redus de calorii și ridicat în apă
  • pectina, componentă a unor fructe, are rolul de a reduce efectul colesterolului

Picture1

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s