M-am alăturat echipei Student Sport

M-am alăturat echipei Student Sport.

Împreună ne propunem să stimulăm universităţile să implice activ studenţii în societatea civilă prin atragerea lor spre o experienţă sportivă deosebită.

Află mai multe despre aceasta organizaţie:

Facebook: https://www.facebook.com/StudentSport

Site: http://studentsport.ro/

Iată şi un articol scris de mine :

universiadaaaa

România participă în perioada 6-17 iulie la ediţia a 27-a a Universiadei de vară din Kazan, Rusia. Anul acesta România are cea mai numeroasă delegaţie din istoria participărilor la marea competiţie universitară, cu excepţia Universiadei din 1981 de la Bucureşti.

Sportivii români care vor concura sunt :

Atletism: Andreea Ogrăzeanu, Cornelia Deiac, Cristina Sandu, Judit Nagy, Cristina Bujin, Bianca Perie, Cristina Frumuz, Roxana Bîrcă, Carmen Toma, Alexandru Tufă, Atilla Nagy, Alexandru Crăescu, Alexandru Ghinea, Cristian Vorovenci, Adrian Dăianu, Adrian Trifan.

Baschet:  Iulian Orbeanu, Rolland Torok, George Toth, Adrian Guţoaia, Bogdan Ţibîrnă, Vlad Dumitrescu, Vlad Corpodean, Cătălin Petrişor, Ioan Pop, Dan Ioan, Adrian Roşu, Vlad Negoiţescu.

Gimnastică: Cristian Băţagă, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso, Vlad Cotuna, Andrei Vasile Muntean.

Haltere : Alexandru Roşu, Gabriel Sîncrăian, Răzvan Nicoară, George Purice, Florin Olteanu, Ştefan Turcan, Georgiana Titeş, Diana Berchi.

Judo: Violeta Dumitru, Cristina Matei, Roxana Ioanca, Adriana Vlădoiu, Remus Lazea, Gheorghe Bodîrlău, Lorand Samel, Denis Mititelu.

Lupte: George Bucur, Zsolt Katona, Marius Atofani, Gheorghiţă Ştefan, Alin Alexuc, Cristinel Motoi, Andreea Simon, Beatrice Oancea.

Înot: Alin Artimon, Ionela Cozma, Alin Coste, Daniel Macovei, Marius Radu, Constantin Tudose.

Rugby în VII: Victor Dumitru, George Prunaru, Răzvan Ailenei, Alexandru Ţiglă, Ştefan Pătraşcu, Alexandru Vlad, Niculae Barbu, Silviu Tănase, Andrei Cristea, Valentin Ivan, Ionuţ Dumitru, Marius Munteanu.

Şah: Teodor Anton, Tiberiu Georgescu, Alexandru Stanciu, Robert Hajbok, Irina Bulmaga, Silvia Sgîrcea, Mădălina Anuşcă, Teodora Vasile.

Sambo: Cosmin Lăzărean, Raul Hănciută, Grigore Baxan, Iulian Brătulescu, Daniela Hondiu, Gabriela Taşcu, Roxana Haluş, Roxana Prună.

Scrimă: Maria Udrea, Ioana Dumitru, Simona Pop, Mihaela Bulică, Ioana Ionescu, Oana Munteanu, Diana Donoiu.

Tenis de masă: Cristina Hîrîci, Anamaria Sebe, Andrada Vincze, Mihaela Dospina, Andreea Filip.

Mai multe detalii despre competiţie puteţi afla pe site-ul oficial al competiţiei : http://kazan2013.ru/en/

Iată ce aşteptări au sportivii de la această competiţie:

Andreea Ogrăzeanu (atletism): Nu-mi doresc decât să fiu sănătoasă şi să îmi fac un record personal! E foarte grea competiţia pentru că sunt câte 4 curse şi la 100m şi la 200m! Acum 2 ani am venit pe locul 6 la 100m, anul acesta sper mai bine!

Cornelia Deiac (atletism): Am aşteptări mari, care mă ţin şi motivată. Ma simt bine, ştiu că pot să fiu între primele şi cum la ultima ediţie am fost pe locul 4, anul acesta îmi doresc o medalie!

Cristina Sandu (atletism): Este prima oara când particip la universiada. Ştiu că este una din cele mai importante competiţii şi sper să mă întorc de acolo pe un loc cât mai sus posibil şi cu season best dacă nu şi cu personal best :).

Cristina Frumuz (atletism): Această competiţie este una foarte importanta pentru mine, este un concurs mare la care participă sportivi mari. Mă bucur că din nou fac parte din echipa care participă la Universiada. Ca obiectiv îmi doresc să intru în finala la 5000m ca apoi să am un rezultat cât mai bun.

Alexandru Tufă (atletism): Așteptările mele de la competiţia asta sunt o calificare în finală. Sunt foarte încântat ca pot să reprezint România la un Campionat Mondial Universitar.

Attila Nagy (atletism): Mă bucur că am ajuns aici şi că particip la competiția aceasta. Ar fi o figură frumoasă să mă calific în finală.

Alexandru Crăescu (atletism): Este al doilea concurs ca amploare după olimpiadă şi aştept un rezultat cât mai bun.

Cristian Vorovenci (atletism): O competiţie frumoasă, aş putea spune că este ” Olimpiada Studenţilor „, este ultima Universiadă la care voi participa şi mi-aş dori să fac o figura frumoasă printr-o performanţă bună. Sunt mândru că pot reprezenta România la această competiţie.

Adrian Dăianu (atletism): Aşteptările mele sunt să prind finala de 12 pentru început şi după sper o clasare cât mai fruntaşă. Atmosfera din câte am auzit de la alte persoane din anii anteriori este foarte frumoasă.

Bogdan Ţibirnă (baschet): Universiada este o competiţie foarte importantă! Am participat şi acum 2 ani în China şi am fost plăcut impresionat de absolut tot, este ca o mini-olimpiadă. Sperăm să obţinem o clasare mai bună decât acum 2 ani când am luat locul 8, poate chiar o calificare în semifinale. Dacă reuşim să punem în aplicare ce am lucrat în perioada de pregătire cred că este un obiectiv realizabil.

Vlad Dumitrescu (baschet): Sunt mândru că fac parte din echipa României şi că pot participa la Universiadă o competiţie asemănătoare Olimpiadei. Avem o echipă tânără, cu foarte mult potenţial şi cred că o să facem o figură bună la această competiţie.

Dan Ioan (baschet): Universiada din Kazan va fi o experienţă nouă pentru mine, fiind prima mea competiţie de o asemenea anvergură. Atât eu cât şi colegii mei suntem foarte entuziasmaţi în ceea ce priveşte acest eveniment, şi dorim să ajungem în fazele superioare ale competiţiei. Personal, este o mare onoare ca pe pieptul echipamentului să scrie România şi sper să achit cu cinste această responsabilitate, de a reprezenta ţara la o asemenea competiţie.

Vlad Negoiţescu (baschet): Sunt sigur că va fi o competiţie puternică, cele mai bune echipe din lume la categoria aceasta de vârstă vor fi acolo. Sunt convins că avem ambiţia şi valoarea necesară să depaşim aşteptările tuturor, dar sunt la fel de convins că la acest nivel orice greşeală te poate costa enorm. Îmi doresc să fim o echipă, să jucăm şi să ne comportăm ca una. Sper să nu dezamăgim pe nimeni şi fiecare jucător să îşi depăşească potenţialul.

Cotuna Vlad (gimnastică): Este o competiţie de nivel mondial şi nu va fi uşor deloc să ne îndeplinim obiectivele pentru că vor veni cei mai buni dintre cei buni… dar eu unul sunt optimist şi îmi doresc să iau finala la sol, bara şi individual, iar dacă voi prinde o zi bună voi reuşi să iau finala la toate cele 3 probe, cât despre echipă va fi greu să prindem primii 3 dar nu imposibil, dacă toţi ne vom face treaba vom fi în primii 3 cu siguranţă.

Cozma Ionela (înot): E un concurs tare unde au acces toţi sportivii foarte buni de talie mondiala şi nu mă pot gândii la medalii sau ceva de genul, dar mă pot gândii să realizez timpi cât mai buni şi acolo vom vedea exact cine a venit la concursul acesta şi cine se păstrează pentru campionatele  mondiale de la Barcelona care sunt cu 2 săptămâni mai târziu. Sper la un clasament cât mai bun!!!

Alin Artimon (înot): Este o competiţie importantă pentru mine şi sper să îmi realizez cei mai buni timpi. Urez întregului lot care reprezintă România success şi cât mai multe medalii cucerite!

Daniel Macovei (înot): Mă aştept ca nivelul competiției să fie unul ridicat, deoarece majoritatea înotătorilor de valoare se antrenează la facultaţile din Statele Unite sau sunt înscrisi la o universitate din ţara lor. Vreau să mă calific în finalele probelor de 50 şi 100 spate şi să obțin un timp cât mai bun. Deasemenea la Universiada mai merg şi alți înotători şi împreuna vrem să doborâm recordul naţional la ştafetă de 4×100 liber, record care este în picioare de 17 ani.

Marius Radu (înot): Este o competiţie foarte tare. Îi cunosc pe unii dintre adversarii mei şi sunt foarte buni. Sper să prind vârful de formă şi să îmi îmbunătăţesc timpii la toate probele la care particip:) Baftă României la aceste campionate!:)

Andrei Cristea (rugby): O să fie o adevarată provocare să merg în Rusia şi să joc rugby cu echipe ca Franţa, Italia, dar o să fie şi o experienţă foarte interesantă şi distractivă.

Maria Udrea (scrimă): Pot spune că, este prima dată când particip la mondialele universitare, sper să aduc un rezultat bun, poate chiar o medalie. Concursul reprezintă o şansă de a mă antrena şi de a căpăta experienţa pentru concursurile mari care vor urma. Sper ca şi celelalte sporturi să aducă rezultate favorabile deoarece România are sportivi valoroşi.

Ioana Dumitru (scrimă): Sper să scoatem o medalie la echipe, iar pentru individual sper să obţin un loc cât mai bun, de ce nu, poate o medalie.

 

Haideţi să strigăm „ HAI ROMÂNIA! ”.

Care sunt urările voastre pentru sportivii români? Lăsaţi mai jos un comentariu prin care îi  încurajaţi.

                              Jurnalist la datorie,

Adriana Stănculescu

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s